user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

ME går med i Håll Nollan – för säkerheten i branschen

ME:s arbetsmiljöspecialist Charlotta Dieden. Foto: ME/Ryno Quantz

Olyckor i bygg- och anläggningsbranschen är oacceptabelt, men förekommer tyvärr ändå. Genom att bli medlemmar i Håll Nollan kan vi kroka arm med andra viktiga aktörer inom byggsektorn i arbetet för noll olyckor i branschen.

Alla ska komma hem oskadda efter en arbetsdag, det är de flesta överens om. När vi på ME utbildar våra elever på ME-skolan är säkerhetsaspekten närvarande i varje moment. Nu tar vi ett steg till för att arbeta för säkra arbetsplatser. Vi går med i Håll Nollan!

Håll Nollan är en förening där ett 90-tal organisationer från hela kedjan i bygg- och anläggningsprojekt samverkar för att minska antalet olyckor i branschen.

Håll Nollans webbplats

Charlotta Dieden, arbetsmiljöspecialist på ME, är glad över medlemskapet.

– Vårt mål är att skapa säkra, trygga och trivsamma arbetsplatser med en god säkerhetskultur. Samarbetet inom Håll Nollan ökar våra möjligheter till kunskapsöverföring och erfarenhetsutbyte.

Så skapar du en god säkerhetskultur på ditt företag

Möjlighet till påverkan

Medlemskapet i Håll Nollan är positivt på flera sätt. Föreningen består av både beställare, konsulter och entreprenörer. Bredden av aktörer gör att vi kan lära oss mer om hur vi kan minska antalet olyckor och jobba för ännu säkrare arbetssätt och arbetsmetoder.

Som organisation får ME också större möjlighet att påverka beställare och beslutsfattare, som ju anger förutsättningarna för säkerheten i branschen.

– Vi är glada för och ser fram emot detta nya samarbete och möjligheten att delta i nuvarande och kommande aktiviteter för noll olyckor, säger Charlotta Dieden.

Publicerad den 28 november 2023